Hlavní obsah

Opilý otec zapomněl při cestě z porodnice druhé dítě u benzínky

Právo, Anna Bortlíčková
Ostrava

Téměř hodinu strávila o úterní noci sedmiletá dívenka bez dozoru rodičů na jedné z benzínových čerpacích stanic v Ostravě. Nechal ji tam nevlastní otec poté, co společně matku odvezli do porodnice a údajně šel shánět taxíka.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Rodinka prý strávila příjemné odpoledne, muž si v podvečer dopřál i alkohol, protože ještě netušil, že bude muset odjet do porodnice. „Jeli tam taxíkem. Z porodnice pak muž s dívenkou došli pěšky k nedaleké benzínové čerpací stanici, kde měl dítěti říci, ať na něj čeká na místě, a vydal se shánět odvoz,“ řekla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Dívenky schovávající se v křoví poblíž benzínky si všimla 19letá žena, která tam přijela s přítelem kolem 22. hodiny. Děvčátko se jí svěřilo, že čeká na tatínka, se kterým nejprve odvezli maminku do porodnice.

Když se muž nevracel, mladá žena ho nejprve začala hledat v okolí a následně to řekla policistům, hlídkujícím poblíž. Ti dívku v tričku a kalhotách, třesoucí se zimou, hodinu před půlnocí posadili do auta, a protože muž se v nedalekém okolí nenacházel, převezli ji na policejní služebnu.

Policie vypátrala otce přes telefon

V okolí benzínky policisté muže nenašli, informace zjišťovali v nemocnici. „V porodnici 29letá matka dívky potvrdila, že dceru svěřila svému druhovi,“ uvedla dále Holčáková. Když policisté zjistili telefonní číslo muže a zavolali mu, řekl, že neúspěšně shání taxíka pro odvoz dítěte a sdělil také, kde právě je. Policisté ho našli asi o pět kilometrů dál.

Dívenka byla ve středu krátce před jednou hodinou ranní předána do péče sestry její matky. „Muž byl totiž ovlivněn alkoholem. Při orientační dechové zkoušce jsme naměřili asi 2 promile alkoholu,“ sdělila Holčáková.

„Oba rodiče se poté shodli, že k situaci došlo pravděpodobně kvůli rozrušení budoucího otce z narození jeho prvního dítěte. Dále oba shodně sdělili, že vliv mohla mít také únava,“ doplnila mluvčí. Policisté budou nyní prověřovat, zda nedošlo ke spáchání přečinu opuštění dítěte nebo svěřené osoby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám