Hlavní obsah

Eskalátor v metru na Andělu pohmoždil dvouletého chlapce

Na eskalátoru ve stanici pražského metra Anděl se ve čtvrtek kolem 18:30 zranil dvouletý chlapec, který po jezdících schodech cestoval s matkou. S pohmožděným nártem byl převezen do pražské motolské nemocnice. Od loňského léta je to třetí podobný případ v pražském metru.

Článek

"Utrpěl pohmoždění nártu a byl převezen do Fakultní nemocnice do Motola na dětský centrální příjem," řekla mluvčí pražské záchranné služby.

Případem se bude zabývat pražská policie, jejíž mluvčí sdělila, že policie počká na lékařskou zprávu a vyslechne chlapcovu matku. "Není vyloučeno, že to bude prošetřováno jako podezření z ublížení na zdraví," uvedla mluvčí.

Pode nepotvrzených informací měl chlapec na nohou údajně gumáky. Jedna z bot se mu před koncem eskalátoru prý zachytila o schody.

Eskalátory zranily již dříve dvě děti

Ve stanici metra Anděl je to letos již druhý podobný případ. Počátkem roku skříply jezdící schody nohu čtyřletého chlapce, jehož matka pak podala na pražský Dopravní podnik trestní oznámení. Chlapec se podrobil operaci v motolské nemocnici.

Loni v srpnu zase zranily jedoucí schody sedmiletého chlapce ve stanici metra Můstek. Chlapci musely být amputovány tři prsty. Jeho otec podal trestní oznámení na neznámého pachatele. Policie případ odložila. Znalecké posudky vyloučily, že za zraněním může být špatný stav eskalátoru. Záběry kamer, které byly zveřejněny, ukázaly, že chlapec stál na schodech směřujících dolů proti madlu a držel se ho oběma rukama. Levou nohou pak udělal úkrok, aby z eskalátoru sestoupil, ale pravá se mu přitom zaklínila.

Sovětské schody jsou méně bezpečné

Dopravní podnik už vloni konstatoval, že staré eskalátory sovětské výroby v pražském metru jsou sice méně bezpečné než novější typy, ale žádné normy neporušují. V souladu s normou byly údajně i schody ve stanici Můstek. Přesto byly po nehodě v metru rozdávány letáky, jak se mají cestující na eskalátorech chovat.

Na pravidelné revize schodů v pražském metru, které prováděla Drážní inspekce, upozornila mluvčí Dopravního podniku. Mimo jiné zdůraznila, že revizí prošly i schody u Anděla, přičemž žádné nedostatky tam shledány nebyly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám