Hlavní obsah

Muž se i s rodinou zabarikádoval v jeskyni na Jesenicku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeseník

Dvaatřicetiletý muž se Starého Města se v neděli násilím vloupal do jeskyně Na Pomezí v okrese Jeseník. V jeskyni se spolu se svou ženou a dvěma malými syny zabarikádoval a před policisty vyhrožoval použitím střelné zbraně. Opustit úkryt jej nakonec přiměli až vyjednavači. O případu informovala teprve ve středu mluvčí jesenické policie Tereza Neubauerová.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Rodina k jeskyni přijela v noci. Muž se nejprve vloupal do administrativní budovy, kde se snažil najít klíče. Spustil ale alarm, a vstup od jeskyně proto později otevřel násilím. Rodina si pak začala hledat místo, kde se uloží.

"Na vše byli velmi dobře vybaveni. S sebou měli baterku, spací pytle, teplé oblečení i dostatek potravin," uvedla Neubauerová. Policii ráno přivolali zaměstnanci jeskyní. Policisté rodinu našli zabarikádovanou hromádkou kamení.

Muž poté ale začal hrozit zbraní. "Obklopil se rodinou a se slovy 'Okamžitě běžte pryč nebo se něco stane' odmítal opustit jeskyni," doplnila mluvčí. Přesvědčili jej až policejní vyjednavači a muž odevzdal i dvě pistole. Vyšlo najevo, že byly plynové.

Lékařské vyšetření ukázalo, že muž byl pod vlivem omamných látek. Policisté jej druhý den obvinili kvůli poškození cizí věci. Škoda, kterou způsobil, byla vyčíslena na 20 000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám