Hlavní obsah

Ve Frýdlantu našli pátou oběť povodní

Právo, Barbora Silná
Frýdlant
Aktualizováno

Povodně, které zasáhly s ničivou silou Liberecko a Českolipsko, si vyžádaly už pátou oběť. Tělo padesátileté ženy, která se ztratila v sobotu, nalezli členové horské služby ve středu odpoledne na břehu řeky Smědé ve Frýdlantu. Právu to řekl liberecký hejtman Stanislav Eichler (ČSSD).

Foto: Radek Petrásek, ČTK

Voda v Frýdlantu způsobila velké škody

Článek

Policisté už také zjistili její totožnost. „Jedná se o ženu ze sociálně slabé rodiny, která spadla v sobotu večer okolo 20. hodiny do vody ve Frýdlantu. Její manžel případ přišel nahlásit až v pondělí,“ řekl Právu krajský policejní ředitel Milan Franko.

Rodina už podle něho ve středu odpoledne tělo identifikovala..

V současné době jsou v Libereckém kraji pohřešováni ještě tři lidé. Ve středu přibyli dva bezdomovci. „Tito lidé dlouhodobě přespávali pod mostem ve Frýdlantu. Zjišťovali jsme, zda nejsou například v některém azylovém domě v jiném městě, ale nikdo o nich neví,“ konstatoval Franko s tím, že se jednalo o muže a ženu.

Dalším pohřešovaným je muž, kterého viděli v sobotu v mlze lidé spadnout do řeky v Dětřichově na Frýdlantsku. „U tohoto případu ale ani nevíme, kdo by to mohl být,“ shrnul policejní ředitel.

Reklama

Výběr článků

Načítám