Hlavní obsah

Policie zadržela muže podezřelého ze znásilnění dvou dětí v Orlové

Právo, Anna Bartlíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Po sedmi měsících pátrání moravskoslezští kriminalisté zadrželi muže, který v lednu v Orlové na Karvinsku donutil dvě nezletilé děti k různým sexuálním praktikám. Dvaatřicetiletého muže obvinili ze znásilnění.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Kriminalisté prověřovali alibi stovek lidí.

Článek

„Skutek se stal 8. ledna v Orlové na Karvinsku. Pachatel donutil tehdy ještě ani ne desetileté děti, chlapce a dívku, pod pohrůžkou použití nože k různým sexuálním praktikám. Není vhodné blíže specifikovat způsob napadení dětí, nicméně lze uvést, že se nejednalo o „klasickou soulož“, ale o jiný pohlavní styk provedený způsobem srovnatelným se souloží,“ popsala mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

Policii případ ještě týž den nahlásili rodiče jednoho ze zneužitých dětí. Vzhledem k závažnosti oznámení krajští kriminalisté ve spolupráci s kolegy z Karviné na objasnění případu pracovali s maximálním nasazením. „Kriminalisté byli na nohou ve dne v noci,“ uvedla Štětínská. Prvotních informací měli velmi málo. Děti popsali pachatele, kriminalisté si ale podle Štětínské byli vědomi toho, že popis nemusí být zcela přesný.

„Takto malé děti může vzhledem k prožitým událostem ovlivnit při zapamatování si a následné interpretaci mnoho věcí.“ Policie se zveřejněním popisu pachatele požádala o spolupráci veřejnost. Kriminalisté prověřovali alibi stovek lidí, stále analyzovali jednu informaci za druhou. Postupem času uvízl v pomyslném sítu uvedený muž.

Pachatelem recidivista

„Prověřováním informací k jeho osobě dospěli policisté k závěru, že právě on by měl mít na svědomí napadení dětí. Minulý týden byl zadržen v místě svého současného pobytu a obviněn z trestného činu znásilnění. Soud rozhodl o jeho vzetí do vazby,“ sdělila Štětínská.

Doplnila, že jedná o 32letého muže, který se pohyboval na Ostravsku a Karvinsku. V minulosti byl již za trestnou činnost násilného a mravnostního charakteru vyšetřován a odsouzen. Žádný další obdobný útok policisté podle Štětínské nezaznamenali.

„Kriminalisté na případu i nadále pracují a prověřují i možné souvislosti s obdobnými případy z minulosti,“ doplnila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám