Hlavní obsah

Opilec v Hodoníně ujížděl policistům, skončil s hřebíkem v zádech

Právo, Petr Kozelka
Hodonín

Nečekané zakončení měla honička, která se strhla v pondělí těsně před půlnocí v Hodoníně. Příslušníci cizinecké policie tam pronásledovali řidiče, který se snažil ujet jejich kontrole. Úprk před muži zákona se nepodařil, naopak neslavně skončil ve výmolu a navíc s hřebíkem v zádech.

Článek

Policisté chtěli v noci zkontrolovat řidiče dodávky projíždějícího Hodonínem po Marxově ulici.

„Řidič vozidla po výzvě k zastavení přijel k hlídce, zastavil, zhasl potkávací světla, nechal rozsvícena pouze světla obrysová. Když policisté přistupovali k vozidlu, řidič se prudce rozjel a začal ujíždět dále po ulici a po ujetí třiceti metrů odbočil na polní cestu, vedoucí souběžně s železniční tratí,“ popsal začátek pronásledování policejní mluvčí Roman Pittner.

Policisté se ihned jali ujíždějícího řidiče pronásledovat. Ten ale neprokázal dobrou znalost místního terénu, protože po několika stech metrech jízdy po polní cestě spadl s autem do výkopu přes cestu. Ani poté se ale řidič nevzdal a schoval se pod auto, odkud ho ale policisté rychle vytáhli.

„Při dechové zkoušce šestadvacetiletý muž nadýchal 2,04 promile alkoholu a druhým důvodem bylo vyhlášené pátrání po jeho osobě hodonínskými kriminalisty. Při prováděných dechových zkouškách si řidič začal stěžovat na bolest zad. Policisté jeho prohlídkou zjistili, že v oblasti levé ledviny má zabodnutý hřebík,“ dodal Pittner

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám