Hlavní obsah

Vandalové zničili pomník Josefa Jandy ve Frenštátě

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frenštát pod Radhoštěm

Zděšení zažili lidé, kteří v pondělí procházeli parkem po pravé straně Jandova stromořadí ve Frenštátu pod Radhoštěm kolem památníku městského lékaře Josefa Jandy, který zde nechali postavit jeho potomci. Neznámí vandalové pomník o víkendu zcela zničili.

Článek

„Máme podezření, že šlo o více pachatelů, kteří v době od 5. do 9. srpna poškodili část památníku Josefa Jandy, který se skládá z betonových kvádrů a kovového zábradlí. Jednotlivé části pomníku jsou zcela vyvráceny,“ popisoval vandalismus novojičínský policejní mluvčí Zbyněk Tomšík s tím, že policie předběžně vyčíslila škodu na sto tisíc korun.

„Pachatelé se dopustili přečinů poškození cizí věci a výtržnictví, za které jim hrozí až dva roky vězení,“ upozornil Tomšík. Policie žádá občany, kteří si všimli ničení památníku, aby se s informacemi obrátili na linku 158 nebo na kteroukoliv policejní služebnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám