Hlavní obsah

Policie našla u zadržených mužů 17 kilogramů heroinu

Novinky, Petr Nový
Praha

Policisté z Národní protidrogové centrály ve spolupráci s Útvarem rychlého nasazení zadrželi na přelomu měsíce v centru Prahy trojici mužů, u kterých při domovních prohlídkách nalezli 17 kilogramů heroinu a zařízení ke zpracování této drogy.

Článek

„Dva muži makedonské státní příslušnosti a jeden Čech se zabývali úpravou a následným prodejem heroinu zejména na území Prahy,“ řekl mluvčí centrály Michal Hammer.

Policisté v rámci akce Karem našli také větší finanční hotovost, funkční samopal, pistoli, střelivo, neprůstřelné vesty a kompletní kombinézu, kterou v současné době používá ve výstroji česká policie.

Z nalezeného heroinu by bylo možné vyrobit 340 tisíc základních dávek v celkové ceně cca 17 miliónů korun. Po naředění by jeho hodnota stoupla na 34 miliónů korun, dávek by bylo 680 tisíc.

Zadržení cizinci byli obviněni z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což jim hrozí trest až na dvanáct let. Čechovi za podobný trestný čin hrozí až pětileté vězení. Soud rozhodl o umístění trojice do vazby.

Případ podle Hammera není stále uzavřen, policisté nevylučují zadržení dalších osob.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám