Hlavní obsah

Pyroman řádil v noci v Olomouci, podpálil 27 kontejnerů a dvě popelnice

Právo, Miloslav Hradil, Vlasta Hradilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Zatím neznámý pyroman řádil v pátek časně ráno v Olomouci. Na jedenácti různých místech od půl třetí do čtyř hodin založil požáry, při nichž došlo ke zničení 27 kontejnerů na odpad a dvou popelnic.

Foto: Vlasta Hradilová, Právo

Kontejnery hořely i v ulici Za vodojemem.

Článek

„K požárům došlo na ulicích Velkomoravská, Vojanova, Za vodojemem, Brněnská, Karafiátová, Rošického a Pražská, na třídě Svornosti a v podchodu mezi ulicemi Heyrovského a Brněnská,“ řekla Právu olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková. Na Karafiátové ulici se vzňala od hořícího kontejneru i zadní část zaparkovaného peugeotu.

„K požárům kontejnerů občas dochází, ale zatím to nikdy nebylo jednorázově v takovém rozsahu. Je to něco mimořádného,“ sdělil Právu ředitel Technických služeb města Olomouce (TSMO) Miroslav Petřík.

Doplnil, že škody na kontejnerech dosáhly podle prvotních odhadů výše přes sto tisíc korun. Další peníze bude stát odstraňování plastu připečeného k asfaltu či dlažbě.

Požáry hasiči rychle zlikvidovali, nikdo nebyl zraněn. Po žháři policisté nyní pátrají, pokud bude dopaden, hrozí mu až roční vězení. Kontejnerů a popelnic mají v Olomouci technické služby dohromady zhruba 12 tisíc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám