Hlavní obsah

Policejní pes našel muže, který v noci znásilnil v Praze mladou dívku

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jednadvacetiletá dívka byla v noci na čtvrtek brutálně napadena a znásilněna v hlavním městě. Policistům se rychlou pátrací akcí podařilo za pomoci služebního psa násilníka vypátrat v nedalekém lesoparku. Žena skončila v nemocnici, útočník v policejní cele.

Foto: František Kšajt, Právo

Ukrytého násilníka odhalil policejní pes. Ilustrační foto.

Článek

Přepadení se odehrálo kolem druhé hodiny ráno v Gabrinově ulici, kam žena vyšla z restaurace. Na konci ulice ji přepadl muž, který v restauraci také seděl.

Žena se aktivně bránila, muž však zvyšoval agresivitu. Když začala volat o pomoc, tak ji opakovaně udeřil pěstí, povalil na zem a znásilnil. Pak utekl do nedalekého lesoparku a dívku nechal ležet na silnici.

Přivolaní policisté našli ženu ve velmi špatném stavu, po ošetření byla převezena do nemocnice. Policisté v okolí vytvořili rojnici a v čele s pátracím psem prohledávali lesopark u zastávky Poliklinika Barrandov.

"Po cca 10 metrech označil služební pes místo, kde se nacházel ukrytý muž odpovídajícího popisu, rukávy od košile měl potřísněné krví,“ řekla mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Třiadvacetiletý cizinec byl zadržen pro podezření z trestného činu znásilnění, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám