Hlavní obsah

Ostravu děsí zvrhlík, co pozoruje děvčátka

Právo, Pavel Karban
Ostrava

Zalíbení v dívenkách má pravděpodobně neznámý zvrhlík, který se pohybuje po Ostravě. Policisté po muži, který podle svědků může mít 35 až 45 let, intenzivně pátrají. Podezřívají ho z trestných činů omezování osobní svobody a výtržnictví.

Článek

Poprvé se muž projevil na začátku srpna loňského roku na sídlišti, ve dvoře panelových domů kolem ulice Horymírova v Ostravě-Zábřehu.

"Uchopil desetiletou dívku a táhl ji směrem ke vchodu jednoho z domů,“ uvedla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Chlap naštěstí dívence nic neudělal, protože ho vyrušil mladík, co dvorem procházel. „Pachatel z místa utekl.“

Letos se zřejmě tentýž muž objevil 7. června na stejném místě. Patnáct minut před 13. hodinou na Horymírově ulici pozoroval za budovou základní školy skupinku tří dívek ve věku 11 a 10 let. Pak se k nim přiblížil a s odhaleným přirozením je chvíli pozoroval. Pak odešel.

„Policisté se o případu dozvěděli od matky jedné z dívek. Ve věci proto byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin výtržnictví a trestný čin omezování osobní svobody,“ vysvětlila mluvčí.

Policisté vyslechli také svědky a díky jednomu z nich mají pravděpodobný popis zvrhlíka.

„Jde o muže vysokého asi 175 centimetrů, ve věku kolem 35 až 45 let, plnoštíhlé postavy s větším břichem, krátkých světlejších vlasů. V době spáchání skutku měl na sobě černé tričko s krátkým rukávem, na prsou mělo tričko bílé čáry a riflové tříčtvrteční kalhoty modré barvy,“ popsala Holčáková.

Od školy měl muž odjet v autě černé barvy, pravděpodobně se jednalo o Škodu Felicii, snad combi. Ostravská policie se nyní obrací na veřejnost s žádostí o pomoc. „Prosíme případné svědky, aby informace k věci sdělili na lince 158,“ doplnila mluvčí s tím, že muži hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám