Hlavní obsah

Policie po divoké honičce u Mělníka dopadla piráta bez řidičáku

– Mělník
Novinky, fia

Srážkou s policejním vozem skončil ve čtvrtek kolem 23. hodiny pokus silničního piráta o útěk před mělnickou hlídkou, která ho chtěla zastavit kvůli dvěma dopravním přestupkům. Řidič ujížděl od Mělníka směrem k dálnici D8, kde narazil na policejní zátaras.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Jedno z policejních aut bylo při incidentu poškozeno. Ilustrační foto.

Článek

"Policisté ho chtěli zastavit kvůli spáchání dvou dopravních přestupků, na výzvu ale nereagoval," řekl Novinkám mluvčí mělnických policistů Václav Tichý s tím, že řidič ujížděl od Mělníka po silnici číslo 16 směrem k dálnici D8.

"Když jeho jízda začala být nebezpečná, kontaktovali policisté další hlídku, která postavila v protisměru zátaras a zastavila provoz," pokračoval mluvčí s tím, že vozidla jedoucí směrem na Mělník byla odstavena u krajnice.

"Vůz se ale řítil dál, až před zátarasem začal prudce brzdit, dostal smyk a naboural do jednoho odstaveného vozidla, od něj se odrazil do policejního vozidla a skončil mimo vozovku v silničním příkopu. Srážka se obešla bez zranění, předběžná škoda na vozidlech se odhaduje na sto tisíc korun," upřesnil Tichý.

Policisté na místě zjistili, že šofér má od května zákaz řízení motorových vozidel. Vyšetřovatel proti němu proto zahájí trestní stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.

Událost přitom odstartoval banální přestupek, kdy řidič při odbočování nezapnul blinkr. Následně se však dopustil ještě předjíždění přes plnou čáru a odbočovací pruh.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám