Hlavní obsah

Libereckou radnici zamořil slzotvorný plyn

Právo, Barbora Silná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Slzotvorný přípravek vystříkal ve volně přístupném předsálí libereckého městského zastupitelstva v historické budově radnice ve středu v půl čtvrté odpoledne neznámý pachatel. Sál zastupitelů se nachází v pravé části budovy a je postranním vchodem volně přístupný přes nádvoří.

Článek

„Na chodbách byl cítit štiplavý zápach, jedna z kolegyň, která má kancelář blízko sálu zastupitelů, se pozvracela. Jinak jsme cítili pálení v krku a v nose,“ řekl Právu mluvčí libereckého magistrátu Martin Korych.

Pracovníci magistrátu proto ihned přivolali na místo hasiče, kteří látku našli na chodbě před sálem zastupitelů. „Látku vysušili a následně odvětrali,“ podotkl Korych. Úředníci podle něho opustili na chvíli budovu, ačkoli zápach nezasáhl kanceláře, ale spíše chodby a schodiště.

„Jeden z kolegů měl podezření na mladíka, který seděl u sálu zastupitelů v mikině s kapucí a bundě. Prý to tento týden není v Liberci první případ,“ konstatoval mluvčí magistrátu.

Kromě hasičů přijeli na místo také policisté. „Případ vyšetřujeme, ale pachatele jsme zatím nedopadli. Jedná se o přestupek proti občanskému soužití,“ sdělila Právu tisková mluvčí liberecké krajské policie Dagmar Sochorová s tím, že incident vyšetřují jako přestupek proti občanskému soužití.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám