Hlavní obsah

Ženu smetlo nákladní auto, když jela ráno do práce

Právo, plk
Karviná
Aktualizováno

Tragicky skončila ve středu ráno v Karviné pro padesátiletou cyklistku cesta do práce. Žena se na Bohumínské ulici srazila s nákladním automobilem a ani usilovný boj záchranářů o její život ji nezachránil.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ke střetu došlo krátce po půl šesté před křižovatkou u podniku Shimano. „Žena jela na kole ve směru od Dětmarovic. Před křižovatkou do ní zezadu pravou přední částí narazil nákladní vůz Iveco,“ informoval karvinský policejní mluvčí Jaroslav Kus.

Podle mluvčího moravskoslezských záchranářů utrpěla cyklistka vážná zranění. „Byla v bezvědomí a nejevila známky života. Svědkové se jí snažili pomoci a zahájili ihned oživovací pokusy. V resuscitaci pokračovala výjezdová skupina záchranné služby, které se podařilo pomocí srdeční masáže, umělé plicní ventilace a léků srdeční činnost u pacientky obnovit,“ popsal.

Na místo nehody dorazil vrtulník, aby těžce zraněnou ženu transportoval na traumatologické centrum Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. „U pacientky však došlo k opětovnému selhání oběhu a záchranáři ji museli znovu resuscitovat. Přes veškeré úsilí se jim však nepodařilo znovu obnovit činnost srdce a po hodině oživovacích pokusů museli lékaři konstatovat smrt,“ doplnil Humpl.

Šestadvacetiletý řidič náklaďáku utrpěl při nehodě šok, policisté ho proto pravděpodobně vyslechnou až v odpoledních hodinách. „Dechová zkouška na alkohol u něj byla negativní,“ potvrdil Kus.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám