Hlavní obsah

V Brně hořel za jízdy autobus

Právo, pko
Brno
Aktualizováno

Běžná cesta autobusem se v úterý odpoledne změnila v drama pro třicet cestujících na lince č. 50 v Brně na Chironově ulici. Za jízdy tam totiž začal hořet kloubový autobus městské hromadné dopravy. Jen díky duchapřítomnosti řidiče se naštěstí nikomu z cestujících nic nestalo, autobus ale zcela plameny pohltily.

Článek

Ve stoupání řidič autobusu uslyšel explozi a následně ze zadní části autobusu vyšlehly plameny. Řidič ihned zastavil a z autobusu vyhnal lidi, před rychle šířícími se plameny pomohl i jednomu invalidovi, který linkou cestoval.

Řidič se sice pokoušel ručním hasícím přístrojem požár zvládnout, ten byl ale nad jeho síly. Proto ještě jednou překontroloval autobus a jen o pár chvil poté už s plameny bojovali přivolaní hasiči.

„V době příjezdu hasičů byl už celý autobus v plamenech. Zásah komplikovalo i to, že nad autobusem bylo vedení trolejbusové linky, hasiči proto museli postupovat velice opatrně. Vozidlo nakonec takřka celé shořelo, škoda zatím nebyla vyčíslena,“ prohlásil mluvčí hasičů Jaroslav Haid s tím, že o příčinách vzniku požáru zatím hasiči nechtějí spekulovat.

Požár způsobil i problémy v dopravě, frekventovaná ulice musela být uzavřena a na místě se tvořily kolony. Po uhašení požáru byl provoz řízen kyvadlově. Hasiči ještě na místě sorbentem zasypali asi 500 metrů dlouhou skvrnu od provozních kapalin, které z autobusu vytekly. Uhasit museli i trávu v okolí vozidla, která chytala od hořícího autobusu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám