Hlavní obsah

Opilec okradl po vystřízlivění kumpána ze záchytky

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Pouze bolavá hlava zbyla v neděli 25. července sedmadvacetiletému muži, když ráno opouštěl ostravskou záchytku. Jeho značkové oblečení, doklady, klíče, platební karty i dva mobilní telefony, vše za zhruba 40 tisíc korun, vylákal podvodem přímo od zaměstnanců Protialkoholní stanice jiný jednačtyřicetiletý „klient“ záchytky.

Článek

Podvodník se na stanici dostal v sobotu před půlnocí poté, co ukradl mobilní telefon. Protože byl ale tak opilý (orientační dechová zkouška vykázala 2,42 promile alkoholu), že ho policisté nemohli vyslechnout, putoval k vystřízlivění na záchytku. Tam se setkal se svou obětí. Ta pro změnu rušila v sobotu po 23. hodině noční klid v Ostravě-Porubě.

„Na výzvy policistů k zanechání protiprávního jednání reagoval muž agresivně, strkal do policisty a převrátil popelnice,“ popsala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková s tím, že mladík při dechové zkoušce „nafoukal“ přes 1,73 promile alkoholu v dechu.

Na záchytce se oba výtečníci prospali. Starší muž se zřejmě vzbudil dřív a při propouštění po osmé hodině ráno vylákal z pracovníků protialkoholní stanice cizí věci. „Uvedl zaměstnance v omyl. Sdělil jim identifikační údaje muže, které získal dosud nezjištěným způsobem, jenž v tu dobu ještě pobýval v pokoji zařízení,“ informovala mluvčí.

Podvodník se navíc při propouštění podepsal jménem poškozeného, a od zaměstnankyně záchytky tak převzal cizí věci poškozeného za zhruba 40 600 korun. Zhruba za 50 minut chtěl záchytku opustit i mladší muž. Namísto radosti ze svobody ho ale čekalo neradostné procitnutí do reality, neboť zjistil, že mu zmizely i všechny jeho věci.

Po podvodníkovi i ukradených věcech policisté stále pátrají. „Muž je podezřelý hned ze tří trestných činů: krádeže, podvodu a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ sdělila Holčáková a dodala, že pachateli hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám