Hlavní obsah

Myslivec zastřelil brokovnicí roční štěně

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Píšť

Nepochopitelný čin, při kterém zemřelo roční štěně, šokoval v neděli odpoledne Píšť na Opavsku. Roční fenku německého loveckého teriéra tam zastřelil svou legálně drženou brokovnicí jednašedesátiletý myslivec za to, že mu vběhla na neoplocený pozemek se slepicemi. Další štěně zmlátil železnou holí. Případem se již zabývá policie, řeší jej jako trestný čin poškození cizí věci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Tři lidé procházeli se dvěma štěňaty kolem domu podezřelého, když volně pobíhající psi vběhli na jeho neoplocený pozemek a začali honit slepice. Muž se zpočátku snažil obě zvířata ze dvorku vyhnat železnou holí. Lovecký teriér se však schoval do křoví a vyběhl právě v době, kdy už měl muž v ruce brokovnici, kterou ho na místě zastřelil,“ popisovala událost opavská policejní mluvčí Dagmar Schindlerová.

Agresivní chování myslivce, který letos v březnu podle informací Práva vystoupil na vlastní žádost z Mysliveckého sdružení Píšť-Hůrky, takže povolenku pro lovení nyní nemá, se však neobrací jen proti zvířatům. Oslovení obyvatelé Píště potvrdili, že dotyčný má neustále problémy i s lidmi, kterým „pokud není po jeho“ vyhrožuje, že je zastřelí. Na muže již proto bylo podáno minimálně jedno trestní oznámení za vyhrožování zabitím, jeho chování řešil pokutami i městský úřad v Hlučíně.

Obyvatelé Píště nyní doufají, že se případem bude důrazně policie i obec zabývat. „Není přece možné, aby takto agresivní člověk měl zbrojní průkaz a vlastnil brokovnici, malorážku, kulovnici i malou pistoli. Není to poprvé, kdy byl v Píšti postřelený pes. Muž měl kdysi sám tři psy a dokonce postřelil i jednoho z nich. Pes ležel 14 dnů na poli, nakonec se z toho vylízal. Měla by zakročit i obec,“ rozhořčeně popisovali lidé, kteří nechtěli zveřejnit svá jména, redakce je však zná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám