Hlavní obsah

Opilý řidič naložil dvě děti a pak naboural do stromu

– Krnov
Právo, Pavel Karban

Notnou dávku drzosti předvedl osmatřicetiletý muž z Krnova. Nejprve vypil asi osm piv, pak si sedl za volant Škody 120, za sebe posadil dvě děti a jel s nimi pro dřevo.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Nevadilo mu ani to, že auto má prošlý technický průkaz a že on sám nevlastní řidičský průkaz a ani nesmí až do října 2011 řídit.

Do auta sedl muž krátce v pátek po půl desáté večer. Bez problémů ale nedojel daleko, neboť na ulici Nová Cvilínská, nedaleko zahrádkářské kolonie, havaroval.

„Vlivem silné podnapilosti nezvládl řízení a vyjel mimo silnici,“ popsala bruntálská policejní mluvčí Pavla Tušková. Jenže ani nehoda chlapíka nezastavila, neboť i s nabouranou škodovkou odjel na nedalekou polní cestu směrem k bývalé skládce na ulici U Ovčárny.

Nemohl odemknout auto

Tam už opilého šoféra, který se neúspěšně pokoušel odemknout auto, chytili krnovští městští strážníci. „Na jejich dotaz, zda před chvílí boural do stromu, odpověděl neurčitě. Přiznal se až poté, co strážníci na autě našli pomačkaný přední blatník se zbytky kůry,“ uvedla mluvčí města Dita Círová s tím, že muž měl pro svoje chování i vysvětlení.

„Řekl, že je s rodinou na zahrádce a sem jeli pro dřevo, které děti hledají na skládce. Strážníci děti poslali zpět na zahrádku a přivolali policejní hlídku,“ dodala Círová.

Policisté provedli u řidiče orientační dechovou zkoušku. Ta v prvním případě ukázala 2,82 a ve druhém 2,95 promile alkoholu v dechu. Šofér přiznal, že vypil asi osm piv. Navíc vyšlo najevo, že nikdy nevlastnil řidičský průkaz a že vozidlo s prošlou technickou kontrolou patří jeho tchýni.

Soud mu navíc před časem zakázal až do října 2011 řídit. „Muž je podezřelý z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí,“ doplnila policejní mluvčí Tušková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám