Hlavní obsah

Evakuovaný dětský tábor vykradli zloději

Právo, Barbora Silná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děčín

Nejprve vyhnal děti ze stanového tábora ve Šluknově na Děčínsku v noci na sobotu vytrvalý déšť a rozvodněný místní potůček, když se v sobotu odpoledne do tábora vedoucí vrátili, zjistili, že jim mezitím někdo ukradl stan a další táborové vybavení.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Tábor pokračuje dál. Nějak si poradíme, ale jsme z toho smutní. Přišli jsme o velký stan pro čtyři osoby, luk, kožené pouzdro na šípy a další drobnosti. Většina věcí byla rozházená a poházená v blátě,“ vyprávěla Právu v neděli hlavní vedoucí tábora Radomíra Kreibichová. „Někdo tady rozhrabal i další staré oblečení, které používáme, anebo krabice s nářadím. Z toho se ale nic neztratilo,“ poznamenala.

Ačkoli táborníky potkalo v polovině jejich mise nečekané dobrodružství, přesto zde zůstalo všech 16 dětí a šest vedoucích. „Děti jsou statečné a nesou to dobře. Na noční evakuaci jsme je připravovali celý pátek, kdy vytrvale pršelo. Malý nenápadný potůček se začal rozvodňovat a voda stoupala, poradili jsme se s hasiči, kteří nás odvezli do bezpečí na ubytovnu ve Šluknově. Tam si děti usušily věci a mohly se umýt,“ vzpomínala na začátek anabáze hlavní táborová vedoucí.

Samotní malí účastníci ale noční evakuaci vnímali jako zážitek, neboť se neplánovaně svezli blikajícími hasičskými vozy. Fakt, že jim někdo tábor vykradl a celý rozházel, se jich přímo nedotkl.

„Zjistili jsme to už v sobotu a dneska jsme se snažili všechno uklidit a dát do pořádku tak, abychom tu mohli strávit i druhý týden,“ vysvětlila vedoucí. Mezi malými táborníky jsou podle ní i tři děti v předškolním věku a nejstarším je třináct let.

Případem vykradeného dětského tábora se budou zabývat i policisté. „Zatím jsme žádné oznámení nepřijali,“ řekla Právu mluvčí Krajského policejního ředitelství v Ústí nad Labem Šárka Poláčková. Jak ale vysvětlila vedoucí Kreibichová, domluvili se se šluknovskými policisty, že oznámení o poničení a vykradení tábor učiní až v neděli večer, kdy se jim podaří vrátit život v táboře na normálních kolejí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám