Hlavní obsah

Hlídač s turisty načapali zloděje a dali mu nakládačku

Právo, Patrik Biskup
Klatovy

Při krádeži benzínu z vozidla zaparkovaného před jedním z penziónů v Modravě na Klatovsku načapal v noci na čtvrtek čtyřicetiletého muže hlídač. Na pomoc mu přispěchali turisté vracející se z nočního flámu.

Foto: René Chvalina, Právo

Přivolaní policisté ho museli odvézt na ošetření do nemocnice.

Článek

Od nich schytal zloděj takovou nakládačku, že ho přivolaní policisté museli odvézt na ošetření do nemocnice. Přitom se ještě pokálel.

Lapka si ale o tvrdou reakci náhodných svědků řekl sám. Na hlídače totiž vytáhl nůž a začal ho s ním ohrožovat. „Když to ti chlapíci viděli, naskákali na něho a dali mu co proto. Pak zavolali četníky s tím, že zadrželi ozbrojeného zločince,“ řekl Právu člověk, který byl incidentu přítomen.

Zlodějova zranění nejsou nijak vážná. „Tělo měl samou modřinu. Žádné jiné zdravotní komplikace jsme u něho nezjistili,“ uvedl zdroj z nemocnice s tím, že hospitalizace nebyla nutná.

 Jednání turistů posouzeno jako přiměřená reakce

Čtvrteční dopoledne zloděj už strávil ve výslechové místnosti na policejním oddělení. Hrozí mu obvinění z krádeže a pokusu ublížení na zdraví. Jednání turistů policisté posoudili jako přiměřenou reakci na vyhrocenou situaci. Žádný postih jim tak nehrozí.

Zloděj si vybral parkoviště, které je střeženo kamerovým systémem. Takže hlídač už ho viděl, jak si připravuje kanystr a další nádobíčko k tomu, aby mohl vycucnout z nádrže benzín.

Podle oslovených psychologů si takový zloděj napříště rozmyslí krádež na veřejném prostranství. „Určitě to na něm zanechá následky v tom pozitivním slova smyslu. Už to, že se pokálel, byla reakce na silný stres a strach. Na nějakou dobu si takový člověk dá se zlodějnou pokoj,“ reagoval na případ klatovský psycholog Karel Havlík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám