Hlavní obsah

Zloději ujížděli před policisty 150km rychlostí, chytli je až v Polsku

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dramatickým zásahem policistů hned tří států vyvrcholilo ve čtvrtek ráno v Polsku zadržení organizovaných zlodějů motocyklů a jízdních kol, které ukradli v Rakousku a převáželi je přes české území do Polska.

Článek

Dvěma zlodějům se do Polska podařilo projet po policejním pronásledování na Kralicku na východě Čech. Zloději ujížděli ulicemi Králík stopadesátikilometrovou rychlostí. Pronásledování pokračovalo také v Polsku a zloději se dlouho neradovali. Za několik desítek minut je zadrželi polští policisté. Třetího z nich i s dodávkou a kradenými motocykly i koly zadrželi čeští policisté v Králíkách.

Akce začala výzvou rakouských policistů, kteří nahlásili českým kolegům prchají zloděje, kteří v Rakousku ukradli motocykly a jízdní kola. Zloději jeli ve dvou osobních automobilech, taktéž kradených, a jedné dodávce s kradeným zbožím. Na celé trase využívali jeden z osobních automobilů jako volavku, která měla další zloděje informovat o případných policejních hlídkách.

„Policisté se snažili zastavit vozidlo již před Červenou Vodou, ale marně. Pronásledování vozidla vedlo přes Červenou Vodu a Dolní Boříkovice,“ uvedl jeden ze zasahujících policistů.

Utíkal po svých

V Králíkách pak jeden pronásledovaný muž své vozidlo odstavil a snažil se nenápadně zmizet, když však zahlédl blížící se policisty, rychle nasedl do vozu a začal ujíždět. Jeho společník, který byl řidičem dodávky, už takové štěstí neměl. Začal prchat po svých, ale zanedlouho byl policisty zadržen.

„Ujíždějící řidič kradeného vozidla vůbec nereagoval na příkaz k zastavení další policejní hlídky, která stála u viaduktu. Rychlostí kolem 150 kilometrů za hodinu, doslova přeletěl křižovatku u viaduktu směrem na Polskou republiku,“ upřesnil policista.

Na základě Schengenských úmluv bylo zahájeno přeshraniční pronásledování a policisté ihned vyrozuměli své polské kolegy. Těm se o pár desítek minut podařilo zadržet nejen prchajícího řidiče, ale i dalšího podezřelého muže s vozidlem, který sloužil jako volavka.

Všichni zloději skončili v policejních celách.

Rakouští policisté si nyní zlodějský trojlístek s největší pravděpodobností vyžádá na základě eurozatykače a skončí u rakouských soudů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám