Hlavní obsah

Drzý zloděj vykradl dům a odjel autem majitelů, policie ho chytila náhodou

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frenštát pod Radhoštěm

Vrchol drzosti předvedl před pár dny pětadvacetiletý zloděj na Novojičínsku. V noci z pátku 16. na sobotu 17. července se vloupal do domku ve Frenštátě pod Radhoštěm, a zatímco jeho majitelé spali, mladík pokradl věci za zhruba 130 tisíc, naložil je do ukradeného auta za 1,170 miliónu korun a odjel.

Článek

„Pachatel vnikl do domku, který prohledal, a odcizil vše, co mu přišlo pod ruku. Ukradené věci naložil v garáži do zaparkovaného vozidla majitele domu a s vozem odjel,“ popsal novojičínský policejní mluvčí Petr Gřes.

Zloděj měl ale smůlu. Když nad ránem projížděl nedalekým Rožnovem pod Radhoštěm, zastavili ho kvůli běžné kontrole rožnovští strážníci. „Chování kontrolované osoby se jim zdálo podezřelé, přivolali proto kolegy z místního obvodního oddělení,“ dodal s tím, že z Rožnova putoval zloděj do cely ve Frenštátě. Ta se mu zřejmě nelíbila, neboť ji značně poničil.

Podle Gřese je mladík, jenž byl vloni podmínečně propuštěn z vězení, obviněn z krádeže a porušování domovní svobody. Nejen kvůli jeho pestré trestní minulosti ho navíc soud poslal do vazby. Odcizené věci policisté vrátili majiteli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám