Hlavní obsah

Zloději kradli v budově generálního štábu, nic neodnesli

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zloději vykradli minulý týden jednu z nejpřísněji hlídaných budov v Česku. Do areálu generálního štábu české armády se dostali v noci ze čtvrtka na pátek. Policie ani armáda zatím neuvedla, po čem zloději pátrali, nic z objektu ale neodnesli.

Foto: Petr Hloušek, Právo

V prvním patře budovy má svou kancelář i náčelník generálního štábu Vlastimil Picek

Článek

O případu informovala MF Dnes. Jeden nebo více zlodějů dostalo do prvního patra budovy. Na patře se nachází také kancelář náčelníka generálního štábu Vlastimila Picka. Není známo, zda se zloději zajímali právě o tyto prostory.

„Žádné bližší informace k tomuto případu nemáme k dispozici,“ řekl ve středu dopoledne Novinkám mluvčí pražské policie Tomáš Hulan s tím, že případ vyšetřuje vojenská policie.

Podle dostupných informací si zloději z budovy nic neodnesli.

Jedná se o první vloupání do tohoto přísně střeženého armádního objektu za několik desítek let. V budově je přitom nainstalovaný moderní kamerový systém a je non stop hlídána vojenskou policií.

"Účinnost zabezpečení generálního štábu armády, do kterého se minulý týden vloupali zloději, musí vyhodnotit vojenská policie, případně vojenští zpravodajci. Každé bezpečnostní opatření ale má své limity, a nemusí podobným vloupáním zabránit. Novinářům to ve středu řekl premiér Petr Nečas.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám