Hlavní obsah

Invalida bodl policistu, který mu podával hůl

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kroměříž

Z nepohyblivého invalidy se v noci na úterý stal agresivní útočník. Třiasedmdesátiletý muž zaútočil na policistu v Malenovicích na Zlínsku nožem s oboustrannou čepelí. Mladého ochránce zákona bodl do hrudníku.

Článek

Dvoučlenná hlídka jela na pokyn operačního důstojníka do Malenovic, aby se postarala o muže, který ležel se zraněnou hlavou na zemi a kolem něj běhal poraněný pes. Vedle sebe měl francouzskou hůl a tašku na kolečkách a zjevně nebyl schopný chodit.

Když mu ale policisté pomáhali, začal být agresivní. Hlídka ho proto naložila do vozu a odvezla do zlínské nemocnice, kde lékař vystavil doporučení na převoz do záchytné stanice v Kroměříži. Před kroměřížskou nemocnicí pak došlo k útoku.

„Muž najednou vytáhl nůž a vší silou bodl jednoho ze strážníků do hrudníku ve chvíli, kdy mu podával francouzskou hůl,“ řekla mluvčí policie Jana Bartíková.

Vzhledem k věku a invaliditě muže takový zásah policista nečekal. Naštěstí se nůž zabodl do kapsy kombinézy a policistovi způsobil jen povrchové zranění. Čtyřiadvacetiletý policista by měl být brzy propuštěn z lékařského ošetření.

Pachatele zatím kriminalisté podezřívají z trestného činu násilí proti úřední osobě, za který hrozí až dvanáct let vězení.

Vedení Krajského ředitelství policie Zlínského kraje ale zároveň nařídilo důkladné prověření postupu policistů, kteří při prohlídce přehlédli nebezpečný nůž. Policisty podle všeho nemine kázeňský trest.

Reklama

Výběr článků

Načítám