Hlavní obsah

Policie našla na Královéhradecku ohořelého novorozence v kompostu

Právo, René Chvalina
Pardubice
Aktualizováno

Policie nalezla na Královéhradecku ohořelé tělíčko novorozence. V souvislosti s tím stíhá 34letou ženu, která dítě před měsícem porodila. Novinářům to v pondělí řekla mluvčí pardubické krajské policie Markéta Janovská.

Policie našla ohořelého novorozenceVideo: ČTK

 
Článek

Žena se k vraždě novorozence přiznala během výslechů, které se původně týkaly její majetkové trestné činnosti, při které zneužívala vysokého stupně těhotenství.

„V průběhu tohoto výslechu vyvstala pochybnost nejen k těhotenství, ale i k porodu a mateřství ženy. Ta po několika smyšlených verzích uvedla, že porodila v přírodě u řeky Chrudimky v Pardubicích a následně odhodila dítě do kontejneru na odpadky. Tato verze se však nepotvrdila,“ řekla Právu krajská policejní mluvčí Markéta Janovská.

Ohořelé tělo našli v kompostu

V průběhu dalšího prověřování žena kriminalisty nasměrovala na Královéhradecko, kde se policistům podařilo objevit ohořelé torzo tělíčka novorzence. Tělíčko bylo odhozeno v kompostu u rekreační chaty. K porodu dítěte mělo dojít přibližně před měsícem.

„V současné době je žena vazebně stíhaná pro zločin vraždy, za což jí může hrozit v případě prokázání viny až výjimečný trest,“ řekla Janovská.

Policisté nyní také prověřují, zda bylo zavražděné dítě spáleno v krbu rekreační chaty, u níž bylo nalezeno.

Vzhledem k vyšetřování nechce policie sdělovat další informace.

Reklama

Výběr článků

Načítám