Hlavní obsah

Muž v rukavicích a masce čerta se pokusil vykrást restauraci

Ostrava

Lhostejný vůči zvuku rozbitého skla nebyl 30letý muž, který po zaslechnutí řinčení skla mezi čtvrtou a pátou hodinu ranní v sobotu, zakročil proti zloději. Muž spatřil neznámou osobu, která vystoupila z rozbitých dveří restaurace s maskou čerta a rukavicemi na rukou, navzdory velkému teplu. Osoba navíc držela velkou tašku. Svědek okamžitě zareagoval a v době, kdy se muž snažil nasednout na jízdní kolo, jej zadržel i s odcizenými věcmi.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Policisté převzali od odvážného svědka zloděje v masce čerta.

Článek

Zadrženého podezřelého odvážný muž střelhbitě předal přivolaným policistům. Ti u muže nalezli nejen z restaurace odcizené zboží, ale také rukavice, masku čerta, kladivo a svítilnu. Osmadvacetiletý podezřelý muž byl eskortován na policejní služebnu, policisté zajistili také věci důležité pro trestní řízení.

Policie již zahájila trestní stíhání muže pro přečin krádeže, přitom muž již byl pro obdobný čin v posledních třech letech odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody. Trest vykonal na konci března letošního roku. V současnosti muži hrozí další trest, tentokrát odnětí svobody až na dva roky.

Muž je podezřelý, že po rozbití skleněné výplně dveří jedné z restaurací v Ostravě-Porubě do objektu vnikl a odcizil několik lahví alkoholu, doutníky, mobilní telefon i peněženky a další věci. Škoda na majetku byla předběžně vyčíslena ve výši zhruba 7 000 korun.

Podezřelý se k činu doznal, několik hodin měl na jízdním kole hledat vhodný objekt ke spáchání činu, k němuž měl použít kladivo, které s sebou přivezl i s dalšími věcmi.

Reklama

Výběr článků

Načítám