Hlavní obsah

Sparťanští chuligáni v Hradci řádili, policie s nimi udělala krátký proces

Právo, Jiří Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové
Aktualizováno

Hooligans pražské Sparty bohužel hned v prvním letošním ligovém kole ukázali, že o nich bude slyšet i v této sezóně. V Hradci Králové neunesli prohru svého týmu a jali se ničit autobusy, které je měly odvést na vlakové nádraží. Na místě okamžitě zasáhla tamější policie, která tvrdé jádro sparťanských fanoušků zpacifikovala.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Fanoušci Sparty zpacifikovaní policií

Článek

Jako o manévrech si museli v sobotu připadat obyvatelé části Hradce Králové. V souvislosti s fotbalovým zápasem Hradec-Sparta byly ve městě v pohotovosti stovky policistů.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Fanoušci Sparty leží na zemi v Hradci Králové.

Největší skupina pražských fans přijela vlakem, všichni ale odmítli nastoupit do přistavených autobusů a pod dohledem policejních kordonů prošli městem na malšovický stadion. Na křižovatkách měli přednost, takže doprava v krajském městě byla do začátku zápasu částečně ochromena. K žádnému incidentu nedošlo, asi stovka Sparťanů o sobě dávala vědět jen hlučným skandováním.

Naprosto opačně se zachovali po zápase. Neunesli prohru svého týmu a dali se do ničení autobusů, které je měly zdarma odvést na vlakové nádraží. Povyráželi několik oken, zničili ventilátory, osvětlení i obložení stropu. Hradecký dopravní podnik, jemuž autobusy patří, výši škody oznámí později.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Policisté odvádějí jednoho ze Sparťanů.

Na Riegrově náměstí před nádražím všechny fanoušky z autobusů policisté zadrželi a nechali je spoutané ležet desítky minut na dláždění. Teprve po jednadvacáté hodině, za poměrně hustého deště, začala policie s kontrolou totožnosti jednotlivých osob a zjišťováním, kdo škodu způsobil.

Řidič: vozíme verbež zadarmo

„Nevím, proč je vozíme. Když normálního člověka chytí bez jízdenky, málem ho honíme po soudech. Takovouhle verbež převážíme zadarmo a takhle se nám odvděčí,“ řekl Právu řidič jednoho z poničených autobusů.

V akci bylo zhruba 250 členů pořádkových jednotek a příslušníků dopravní i kriminální služby. Hradecká městská policie do akce nasadila 40 strážníků a přímo na stadionu hlídalo pořádek šedesát členů pořadatelského týmu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám