Hlavní obsah

Opilec v Ostravě napadl záchranáře, lahví trefil i policistu

Právo, Pavel Karban
Ostrava

Málem v boj o vlastní život se zvrhl v pátek večer zásah záchranářů z Frýdecko-Místecka. Ti chtěli zachránit život šestadvacetiletého muže, ten je ale napadl a později se pustil i do zasahujících policistů.

Článek

Posádka rychlé lékařské pomoci převážela po 20. hodině z nemocnice v Třinci do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě vážně nemocnou ženu. Když projížděla po rychlostní komunikaci R 46 mezi Třincem a Českým Těšínem, povšimla si na okraji silnice neobvyklého předmětu.

„Záchranáři zastavili a zjistili, že jde o lidské tělo, které leží za svodidly na mostě,“ popsal mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl s tím, že posádka sanity vystoupila a hodlala poskytnout pomoc mladému muži, který nereagoval na oslovení. „Dotyčný se probral až na bolestivý podnět, lékař zjistil, že je silně opilý. Proto bylo nutno muže ze silnice odvézt do zdravotnického zařízení,“ dodala.

Záchranáři přivolali pomoc kolegů i policistů. Než ale dojeli, začal se opilec zvedat, cosi mumlal a začal záchranářům nadávat. „Plival kolem sebe, kopal, posádce vyhrožoval zabitím. Ta nakonec musela před agresivním mužem ustoupit. Lékař s řidičem se skryli za sanitkou, záchranářka se zavřela uvnitř a starala se o pacientku,“ řekl Humpl. Když opilec zjistil, že lékaře s řidičem nedostihne, rozbil ze zlosti pěstí čelní sklo sanitky. Chtěl se dostat i dovnitř vozu, lomcoval s dveřmi tak silně, až je pokřivil.

Trefil policistu lahví

V tom na místo dorazila policejní hlídka. „Opilý muž hodil láhev ve směru přicházejících policistů a zasáhl jednoho z nich do obličeje. Pak se pokusil skočit z mostu, policisté ho společně se záchranáři zachytili a stáhli zpět,“ informovala karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková s tím, že útočník putoval v poutech na chirurgickou ambulanci havířovské nemocnice. „Zraněný policista byl ambulantně ošetřen a pokračoval ve službě,“ dodala.

Podle Humpla nebyl nikdo ze záchranářů zraněn, škoda na sanitce se pohybuje v řádech tisíců korun. Policie nyní prošetřuje napadení záchranářů jako přestupek, jak ale policejní mluvčí uvedla, může ho v průběhu šetření překvalifikovat na trestný čin.

Reklama

Výběr článků

Načítám