Hlavní obsah

Inspekce zadržela vyděračského policistu

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Přivydělat ke svému platu se zřejmě rozhodl jeden z policistů z Brněnska. Jenže místo aby proti zločinu bojoval, rozhodl se mu pomáhat. Od lidí, proti kterým bylo vedeno trestní řízení, požadoval peníze s tím, že může změnit výsledek vyšetřování a případně i následné odsouzení.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Detektivové z policejní inspekce ho ale sledovali a ve středu spadla klec. Podezřelého policistu se podařilo zadržet přímo při předávání finanční částky v řádu desítek tisíc korun, jak Právu potvrdila mluvčí inspekce Martina Lídlová.

„Okresnímu státnímu zastupitelství Brno - venkov byl podán návrh na zahájení trestního stíhání podezřelého policisty pro přečin vydírání.

Ředitel Krajského ředitelství Jihomoravského kraje byl o zadržení  svého podřízeného informován. Státní zástupce návrh na zahájení akceptoval a v pátek zahájil trestní stíhání. Policista je stíhán na svobodě,“ dodala k případu Lídlová.

Reklama

Výběr článků

Načítám