Hlavní obsah

Muž s mačetou v Dubí chtěl, aby ho strážník zastřelil

Právo, koc

Hodně neobvyklý případ řešili strážníci v Dubí na Teplicku. Do křížku se dostali s více než dvoumetrovým mužem, který se oháněl mačetou. O případu, který se odehrál na konci května, informovali v pátek městští policisté.

Článek

Na podivné chování muže, který pobíhá s „nožem“ v ruce na hřišti v Bystřici a vykřikuje, že se zabije, upozornil městskou policii místní občan. Zřejmě duševně vyšinutý padesátník neměl zřejmě k sebevraždě odvahu, a tak když na místo dorazili strážníci, napadl ho plán, že mačetou zraní jednoho ze strážníků a jeho kolega ho pak v sebeobraně zastřelí.

Strážci pořádku neváhali a na pomoc přivolali státní policisty záchranáře. Společně se ho snažili přesvědčit, aby mačetu odložil. Když se jim to po hodině podařilo, vpravil mu lékař uklidňující injekci. Dávka však vzhledem k jeho postavě nebyla dostačující, a když se muži v hlavě vše rozleželo, vystartoval na jednoho ze strážníků.

„Tři strážníci, dva policisté a dva lékaři ho museli doslova zalehnout a další lékař mu dal pro jistotu další dvě uspávací látky, které již účinné byly," popsal Právu velitel dubské městské policie Tomáš Pykal.

Reklama

Výběr článků

Načítám