Hlavní obsah

Majitelé autobazaru v Mníšku prý prodávali díly z kradených aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva majitelé autobazaru v Mníšku pod Brdy jsou podezřelí z prodeje součástek z kradených aut. Podle odhadu prý rozebrali nejméně 270 vozů. Oba byli obviněni z podílnictví a hrozí jim vězení od dvou do šesti let, řekla mluvčí policie Praha-venkov Markéta Johnová. Vyšetřovatel podle ní už brzy podá státnímu zastupitelství návrh na obžalobu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Rozsáhlé krádeže policie odhalila při kontrole autobazaru v roce 2008. Na místě tehdy zajistila několik prokazatelně kradených věcí, postupně pak objevila stovky náhradních dílů údajně pocházejících z kradených aut. "Vyšetřování bylo velice složité vzhledem k množství dílů, které se tam našly. Musely se udělat složité expertizy," dodala mluvčí. Hodnotu zabavených věcí neznala.

Podobné případy nejsou v Česku až tak ojedinělé. V červnu například policisté Prahy-venkov zadrželi šestičlennou skupinu podezřelou z krádeží aut a výroby drog. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslila na 4,8 miliónu korun. Gang se specializoval hlavně na krádeže vozů značky Volkswagen a Audi, a to nejen ve středních Čechách, ale i v Libereckém kraji. Zatím kriminalisté odhalili 24 krádeží vozů. Jednou z vyšetřovacích verzí je ta, že auta rozmontovali na součástky a dál prodávali.

Loni policisté dopadli skupinu zlodějů aut působích na území Olomouckého, Pardubického, Moravskoslezského, Zlínského, Jihomoravského a Královéhradeckého kraje. Pět mužů údajně ukradlo asi 30 vozidel celkem za čtyři milióny korun. Živili se prý tím, že vozy rozebírali a prodávali na náhradní díly.

Reklama

Výběr článků

Načítám