Hlavní obsah

Motorkář v Ostravě nezvládl vysokou rychlost a zabil se

Novinky, rei
Ostrava

Smrtí 34letého motocyklisty skončila ve čtvrtek večer jeho rychlá jízda u centra Ostravy. Muž svou yamahu neudržel v mírné zatáčce v prostoru křitovatky v ulici Varenská a čelně narazil do sloupu trolejového vedení. Při nehodě byl ještě vážně zraněn 28letý spolujezdec.

Článek

Nehoda se stala krátce přes 19. hodinou. „Muž zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy motocyklu při průjezdu mírnou levotočivou zatáčkou v prostoru křižovatky, přičemž pravděpodobně zachytil při pravém okraji komunikace o vyvýšený obrubník, načež došlo k čelnímu nárazu do sloupu trolejového vedení,“ informovala policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

„Záchranáři nalezli na zemi ležícího motocyklistu - čtyřiatřicetiletého muže, který nejevil žádné známky života. Postižený utrpěl při nehodě zranění hlavy a mozku, která byla neslučitelná se životem. Zasahující lékař muži již nemohl pomoci a byl nucen konstatovat jeho smrt,“ doplnil mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl s tím, že spolujezdec byl po havárii při vědomí a se záchranáři komunikoval.

„Prvotní vyšetření však ukázalo na vícečetná vážná zranění,“ informoval Humpl a dodal: „Postižený byl následně ve vážném stavu předán na urgentním příjmu Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.“

Podle Holčákové neměl jeden z cestujících řádně nasazenou přilbu.

Provoz v místě nehody byl načas uzavřen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám