Hlavní obsah

V Jeseníkách se zabil traktorista, zřítil se se strojem ze svahu

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvaadvacetiletý traktorista přišel ve středu o život v nepřístupném terénu v oblasti Medvědího hřbetu v Jeseníkách poté, co se s ním převrátil traktor.

Článek

„Hlášení přijal náš dispečink ve čtvrt na jedenáct dopoledne od kolemjdoucích turistů. Ti oznámili, že viděli pod Medvědím hřbetem traktor padající z lesní cesty do hustého lesního porostu. Na udané místo okamžitě vyjeli naši záchranáři ze stanice Ovčárna a následně i z Červenohorského sedla. Ke zraněnému také dopravili posádku Rychlé lékařské pomoci,“ řekl Právu náčelník Horské služby Jeseníky Michal Klimeš s tím, že traktoristu, který v té době byl ještě při vědomí, zatím ošetřovali lesní dělníci, kteří byli také svědky nehody.

Po příjezdu již pokračovali v resuscitaci záchranáři. Členové Horské služby zároveň pomocí navijáku z jejich záchranného vozidla prováděli i transport muže z nepřístupného terénu.

„Vzhledem k mnohačetným těžkým zraněním bylo bohužel oživování v tomto případě neúspěšné,“ dodal Klimeš. „Muž utrpěl těžká zranění především hrudníku a krku,“ doplnil Klimeše mluvčí krajské záchranné služby Jan Weinberg.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám