Hlavní obsah

Vedro nadzvedlo další silnici. Tentokrát na Pražském okruhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Tropické teploty dělají vrásky řidičům i silničářům. Vedro v úterý večer nadzvedlo již druhý úsek frekventované komunikace, tentokrát silnici na 23. kilometru Pražského okruhu ve směru z Ruzyně na Slivenec. Úsekem dlouhým 250 metrů auta v současnosti projíždí 40kilometrovou rychlostí.

Pražský okruh je kvůli zničené vozovce vedrem zúžený, tvoří se kolony autVideo: Novinky

 
Článek

Informovala o tom mluvčí pražských policistů Andrea Zoulová. Jeden z pruhů Pražského okruhu byl kvůli poničené vozovce také zúžen. Kdy bude silnice opravena, Zoulová nedokáže odhadnout. Začátek poničené vozovky je označen reflexním prahem.

Kvůli poškození vozovky byla v pondělí po 22. hodině uzavřena v okolí 121. kilometru ve směru na Prahu na Tachovsku dálnice D5. Poškození podle Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) způsobily extrémně vysoké teploty, kdy se kvůli rozpínání asfaltu na vozovce objevila boule.

Foto: Jana Pašková, Právo

Experti zjišťují míru poškození dálnice.

Poškozen byl povrch dálnice v celé šíři tří jízdních pruhů. Původní uzavírka, nařízená v pondělí po 22. hodině, měla končit v úterý ve 20 hodin, bude však zřejmě trvat i několik dní.

Na letišti Vodochody je omezen provoz

Vedra způsobila problémy i na letišti ve Vodochodech, kde byl kvůli tomu omezen provoz. Kvůli extrémním teplotám popraskal asfalt na přistávací dráze. Na letišti tak mohou přistávat pouze armádní letadla nebo menší letouny, a to na zkrácené ranveji, řekl mluvčí letiště Martin Danko.

Podle něj jde o kombinaci několika faktorů - dlouhé zimy bohaté na srážky, současných extrémních teplot i toho, že asfalt na přistávací dráze je ze 70. let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám