Hlavní obsah

Podezřelého ze znásilnění vyčenichal v Ostravě policejní pes Eman

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Ve vazbě skončil o víkendu 44letý muž, který podle policie minulý čtvrtek v Ostravě brutálně znásilnil 25letou ženu. Zatáhl ji na odlehlé místo a po činu se skrýval v nedalekém opuštěném objektu, kde ho pod podlahou na půdě vypátral policejní pes. O případu informovala v úterý ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Článek

Podezřelý podle policie svou oběť nejprve oslovil na ulici a pod pohrůžkou nožem ji donutil, aby šla s ním.

„Žena se aktivně bránila, vzhledem ke způsobu útoku i intenzitě však neúspěšně. Muž je podezřelý, že ženu násilím zatáhl do travnatého porostu, přičemž měl oběť škrtit a k místu i vláčet. Při útoku měl muž využít nejen verbálních výhrůžek, ale také hrozby nožem. Žena měla být držena proti své vůli na místě činu zhruba pět hodin a násilím donucena k pohlavnímu styku,“ uvedla Holčáková.

Ženě se nakonec v nestřežené chvíli po několikahodinovém utrpení podařilo utéct a přivolat pomoc. Při útoku byla zraněna a následně ošetřena lékařem. „Po oznámení na místo okamžitě vyrazili policisté. Upřesnit některé informace bylo zpočátku těžké kvůli psychickému stavu oběti. Souběžně tak probíhalo pátrání po pachateli, přilehlé okolí bylo propátráváno metr po metru,“ dodala mluvčí.

Pomohl Eman

Na stopu policie nasadila služebního psa Emana, který dovedl psovoda až k neobývanému objektu. Na výzvu k opuštění domu muž nereagoval, a tak policisté dům obklíčili a psovod začal dům prohledávat.

„Nakonec pes Eman štěkáním i škrábáním označil místo úkrytu podezřelého. Muž byl schován pod dřevěnou podlahou a dalšími věcmi, nereagoval na výzvy policistů k opuštění úkrytu. Policisté proto museli nejprve odstranit prkna, nábytek a další věci, aby muže mohli zadržet,“ dodala mluvčí.

Zadržený muž byl již obviněn ze znásilnění a soud ho poslal do vazby. „Za znásilnění hrozí trest odnětí svobody od dvou do deseti let,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám