Hlavní obsah

Vrtulník zachytil zběsilou jízdu kamiónu Prahou

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Celý den probíhá v hlavním městě rozsáhlá dopravně bezpečnostní akce pražské policie. Kromě pozemních hlídek a stanovišť se do sledování chování řidičů zapojil také vrtulník, jehož záběry mají policisté nově přímo k dispozici na pozemních stanovištích. Mimo jiné vrtulník zachytil rychlou jízdu kamiónu ulicemi města.

Článek

Akce probíhá už od páté hodiny ráno. „Je to vůbec poprvé, kdy pozemní hlídky mají k dispozici přímo záběry z vrtulníku. Dříve posádka vrtulníku předávala informace jen vysílačkou, nyní policisté na zemi přímo vidí chování řidiče z kamery,“ řekl Novinkám mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Podle něj se všechny hlídky ráno zaměřily na řidiče příměstských autobusů, dopoledne se tři stálá stanoviště a sedm policejních motorkářů přeorientovalo na řidiče nákladních vozidel. Další hlídky po celém městě pak monitorují osobní vozy.

Akce potrvá až do večera, přesto byly v poledne k dispozici první zachycené přestupky řidičů. „Patří mezi ně dva řidiči autobusů, kteří vozy řídili bez řidičských oprávnění, třikrát  jsme odhalili nadměrný náklad, který bez povolení projížděl městem a například jeden řidič měl zakázané řízení,“ doplnil Hulan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám