Hlavní obsah

Muž dostal za ubodání spoutané přítelkyně 13 let

Novinky, ČTK, Petr Nový
Plzeň

Na třináct let poslal v úterý za mříže plzeňský krajský soud 32letého Františka Šedlbauera z Nejdku na Karlovarsku za vraždu jeho přítelkyně. Rozsudek zatím není pravomocný, muž si ponechal lhůtu na rozmyšlenou.

Foto: Svatava Hernandezová, Právo

František Šedlbauer v soudní síni.

Článek

Soud uznal nezaměstnaného Šedlbauera vinným z toho, že letos na začátku ledna za obcí Otovice na sedadle vypůjčeného vozu, v němž spolu přebývali, pobodal nožem svou 25letou přítelkyni. Žena po vdechnutí krve do plic na místě zemřela.

Soud neuvěřil úterní výpovědi žalovaného, kdy přišel s verzí, že přítelkyni musel zavraždit někdo jiný, když šla ven na záchod. Takovou výpověď soud považuje za zcela absurdní a nesmyslnou, vyvracejí ji všechny doložené důkazy.

„Soud také neuvěřil jeho obhajobě, že ženu jen mírně píchnul, aby ji zklidnil, a že se jen bránil. Přitom ale žena měla svázané ruce a byla podstatně fyzicky slabší,“ uvedl v odůvodnění rozsudku předseda senátu Tomáš Bouček.

Ten upozornil i na to, že v případu svou úlohu sehrály i drogy, které oba dva aktéři požívali. Protože je ale podle znalce Šedlbauerova náprava možná, uložil mu soud trest pod polovinou zákonné trestné sazby, která nyní činí 18 roků.

Reklama

Výběr článků

Načítám