Hlavní obsah

Za vraždu dělníka půjde porodník na deset let do vězení

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Porodník Pavel Drbohlav půjde na deset let do vězení. Rozhodl o tom v úterý s konečnou platností Vrchní soud v Praze, který potvrdil květnový rozsudek pražského krajského soudu. V odvolacím řízení se přitom soud případem zabýval už potřetí.

Foto: ČTK

Pavel Drbohlav u Vrchního soudu

Článek

Nejprve zrušil verdikt z prosince 2006, jenž Drbohlava zprošťoval viny kvůli jeho údajné nepříčetnosti. Podruhé nepotvrdil desetiletý trest uložený krajským soudem v březnu loňského roku.

Vražda se stala 28. září 2004 ve Vraném nad Vltavou u Prahy. Drbohlav tehdy po požití alkoholických nápojů v noci usmrtil ve své garáži na stavební parcele opakovanými výstřely z legálně držené pistole jednoho z dělníků, kteří mu stavěli dům. Osmačtyřicetiletý muž, stejně jako další dva dělníci, kvůli stavbě domku v garáži bydlel.

Lékař tvrdil, že si zločin vůbec nepamatuje. S dělníky prý dobře vycházel, osudný večer spolu byli v hospodě. Jeden z dělníků - ne však zastřelený - tam Drbohlavovi sdělil, že má poměr s jeho ženou. Lékař to prý přivítal, protože měl milenku a chtěl se rozvést.

Pak už si Drbohlav podle svých slov vzpomíná jen na to, že byl v sanitce. V ní se ocitl poté, co měl v noci při cestě za manželkou na chatu dopravní nehodu. Se zlomenou pánví skončil v nemocnici, v jeho autě našli policisté vražednou zbraň. Podle odborníků měl Drbohlav v době spáchání trestného činu v krvi 1,4 až 1,6 promile alkoholu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám