Hlavní obsah

Dítě se zachránilo, dospělý utonul

– Brandýs nad Labem

Záchranáři v sobotu vyjížděli na Proboštská jezera u Brandýsa nad Labem k tonoucímu dítěti a dospělému. Osmileté dítě se podařilo zachránit, dvaadvacetiletý muž ale zůstal pod hladinou. Jeho tělo zatím potápěči nenašli.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Událost se stala kolem 14:30. "Podle prvotních informací plavali oba na lehátku, dítě spadlo do vody a muž se snažil ho vytáhnout. Dítě vyplavalo, ale on už nevyplaval," uvedla mluvčí olicie Praha-venkov Markéta Johnová. Tělo se do večera nepodařilo najít, pátrací akce by měla pokračoval v neděli, dodala mluvčí kolem 21:00.

Na místo mířil i vrtulník, nakonec byl ale odvolán, protože muži už nebude možné pomoci. Mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková řekla, že zdravotníci z místa odjeli. Jsou ale připraveni se tam znovu vrátit, pokud bude zapotřebí ohledat tělo. Zachráněné dítě skončilo v brandýské nemocnici.

Podle mluvčí středočeských hasičů Lenky Kostkové na místě zasahovali profesionální i dobrovolní hasiči s čluny a potápěči z Prahy.

Ženu našli v bazénu u domu

Ve středních Čechách v sobotu utonula také žena, která se v Zadní Třebani koupala v bazénu u rodinného domku. Přivolaný lékař mohl pouze konstatovat smrt.

Reklama

Výběr článků

Načítám