Hlavní obsah

Vězeň drogy objednával mobilem

Právo, hon
OSTRAVA

Minimálně několik měsíců prodával 34letý odsouzený pervitin ve věznici v Ostravě-Heřmanicích. Drogy si objednával u dodavatelů přes mobilní telefon, který do věznice taktéž propašoval.

Článek

Informoval o tom ve středu vedoucí Toxi týmu ostravské kriminální policie Jiří Kopeček.

S problémem zásobování některých vězňů drogami se na policisty obrátilo vedení heřmanické věznice už začátkem srpna. Podle mluvčí věznice Radomíry Dlouhé docházelo k předávání obálek s pervitinem v takzvané výrobní zóně věznice, kterou má pronajata soukromá firma, a kam chodí vězni pracovat.

"Při návratu z výrobní zóny do věznice probíhají osobní prohlídky. Při těch se objevují různé věci, včetně nožů, které si odsouzení sami vyrobí. Drogy jsme ale zatím při prohlídkách neodhalili," dodala Dlouhá s tím, že s případem podobně organizovaného zásobování odsouzených drogami se ve věznici zatím nesetkali.

Kriminalisté vězně zatkli přímo ve chvíli, kdy mu jeden ze dvou podezřelých zaměstnanců soukromé firmy drogy prodával. "Ti prostředníci nám ale tvrdí, že vůbec netušili, co v obálce je. Teď jim budeme muset prokázat, že drogy odsouzenému nosili vědomě," dodal šéf ostravských kriminalistů Tomáš Landsfeld. "Zmíněným pracovníkům firmy už byl zamezen vstup na pracoviště," ujistila mluvčí věznice.

Zlikvidované varny pervitinu

Odsouzený i šest podezřelých výrobců a překupníků skončili ve vazbě. Spolu s vězněm policisté v minulých dnech zatkli dalších šest lidí, kteří na diskotékách a v barech na Karvinsku a v Ostravě vyrobili a prodali drogy v hodnotě blížící se minimálně částce půl miliónu korun.

Během domovních prohlídek v Bohumíně, Orlové a Lutyni našli tři varny pervitinu, stovky krabiček volně prodejných léků, ze kterých drogy vyráběli, a také nelegálně drženou střelnou zbraň s dvěma sty ostrými náboji.

Reklama

Výběr článků

Načítám