Hlavní obsah

Kamión narazil na dálnici D1 do stojících aut, jeden mrtvý

Právo, Novinky, Petr Nový, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Vážná dopravní nehoda s tragickým koncem se stala ve čtvrtek na dálnici D1 v Brně. Do stojících osobních vozidel tam narazil kamión. Nehodu jeden člověk nepřežil. Tvořily se dlouhé kolony.

Článek

Kamión v Brně narazil při jízdě směrem na Ostravu do čtyř stojících vozidel na 194. kilometru. "Jedna osoba byla zraněna smrtelně, další byla zaklíněna ve vozidle a třetí osoba byla s lehkými zraněními převezena do nemocnice," řekl ČTK mluvčí brněnské policie Bohumil Malášek.

Policie dopravu odklonila na brněnské Bohunice na 190. kilometru.

K nehodě došlo pravděpodobně vlivem mikrospánku sedmatřicetiletého řidiče kamiónu.

„Podle předběžných informací projel kamión 100 metrů před nehodou kolem hlídky, která usměrňovala provoz před kolonou. Řidič přes oční kontakt vůbec nereagoval na pokyny policistů, pravděpodobně tedy upadl do mikrospánku,“ potvrdil policejní mluvčí Pavel Šváb.

Nehoda se stala na výjezdu z dálnice na ulici Vídeňskou, kde stála kolona stojících aut. Třiapadesátileté ženě z osobního auta Renault už nedokázali záchranáři pomoci, další jednadvacetiletá žena byla zraněna těžce.

Provoz na dálnici byl ve směru na Vyškov na dlouhé desítky minut uzavřen a řidiči museli místo nehody objíždět přes Brno, to mělo za následek kolaps dopravy v centru města.

Ve 14.45 hodin se podařilo policistům a hasičům obnovit provoz ve všech pruzích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám