Hlavní obsah

Neznámý žhář už týden řádí na Pardubicku

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Více než čtrnáct požárů za poslední týden museli likvidovat hasiči na Pardubicku. Začíná se mluvit o tom, že několik požárů může mít na svědomí neznámý žhář. Přestože za některé požáry může sucho a nedbalost, tak podle vyšetřovatelů část z nich byla založena úmyslně.

Článek

Zakládáním požárů zejména na Bohanečsku se zřejmě někdo dobře baví. Například během třetího červencového dne hořelo hned sedmkrát.

„První požár mladého lesa u Přelovic směrem na Neratov likvidovali hasiči v devět hodin ráno. O půl hodiny později zasahovali hasiči u požáru trávy u Živanic. Před polednem zase hořel porost u zastávky autobusu na Stavařově v Pardubicích,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková.

Bohdanečským strážníkům se sice podařilo u jednoho požáru zadržet dva chlapce, kteří se k založení požáru přiznali, ale od té doby hoří čím dál častěji a na čím dál méně přístupnějších místech.

V pondělí hořelo hned třikrát. Za bohdanečským golfovým hřištěm, pod stožáry vysokého napětí u Rybitví a navečer v lese. Tam žhář založil oheň dokonce na čtyřech místech a jen díky včasnému zásahu hasičů a bezvětří se oheň nestihl rozhořet pořádně.

Žhář zakládá požáry především u silnic a cyklostezek. Zatím ke všem požárům dorazili hasiči včas, a plameny tak žádné větší škody nenapáchaly. Otázkou zůstává, jestli se požáry lesů a travních ploch nezmění v požáry obytných stavení.

O požáry se už intenzivně zajímají i policisté a všichni doufají, že se neznámého žháře podaří co nejdříve vypátrat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám