Hlavní obsah

Mladík chtěl projet rybník na kole, recesi nepřežil

Právo, jar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kostelní Myslová
Aktualizováno

V tragédii se zvrhl v pondělí odpoledne nebezpečný pokus o recesi dvou mladíků v Kostelní Myslové u Telče na Jihlavsku. Ti se rozhodli projet místní rybník na kole. Čtyřiadvacetiletý mladík, který na kole do rybníka vjel jako první, se ale začal topit. Místní lidé ho spolu s hasiči a zdravotníky vytáhli až po několika desítkách minut. Mladík později v nemocnici zemřel.

Foto: Profimedia.cz

Článek

V kritickém stavu byl mladík transportován vrtulníkem do nemocnice. Právu to sdělila jihlavská policejní mluvčí Jana Kroutilová.

„Mladý muž vjel do rybníka ve směru od hráze. Po několika metrech, kde je hloubka přibližně tři metry, zmizel pod vodní hladinou a začal se topit. Druhý muž zůstal na břehu. Celou situaci viděla skupinka lidí, kteří právě byli v blízkosti rybníka. Ti přivolali záchranáře a okamžitě začali ve vodě tonoucího mladíka hledat,“ popsala mluvčí.

Mladého muže se ale podařilo v rybníce nalézt i přes intenzivní snahu hasičů a místních lidí až po několika desítkách minut. Mladíka našel už téměř bez života čtyřiačtyřicetiletý muž z nedaleké obce.

Poté bezvládné tělo hasiči vytáhli na člun a dopravili na břeh, kde začaly nakonec úspěšné oživovací pokusy záchranářů a následný transport do nemocnice. Jak ale později sdělila Novinkám jeho příbuzná, mladík v nemocnici zemřel. Informaci potvrdil i mluvčí krajské záchranky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám