Hlavní obsah

Ve středních Čechách zemřelo od pátku na silnicích šest lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na středočeských silnicích od dnešní půlnoci zemřeli při dopravních nehodách dva lidé. Jeden člověk zahynul při havárii dvou kamionů na dálnici D5 u Žebráku. První informace policie hovořily o dvou mrtvých řidičích. Další řidič nad ránem nepřežil náraz do plotu u domu ve Voticích, řekl ČTK mluvčí středočeské policie Pavel Truxa. Od pátku tak na středočeských silnicích zahynulo šest lidí.

Foto: ČTK

Tento víkend je už nyní v počtu mrtvých na silnicích tragický.

Článek

"Dva kamióny havarovaly ve 02:00 na 32. kilometru ve směru na Plzeň. Řidič jednoho vozu zemřel," dodal Truxa. Podle operačního důstojníka dálničního oddělení Rudná srazil řidič prvního kamionu zvěř a zastavil. Zezadu do něj narazilo nákladní auto jedoucí ve stejném pruhu; jeho řidič nepřežil.

Havarované kamióny se ještě těsně před polednem odstraňovaly z vozovky a před místem havárie se vytvořila několikametrová kolona. Ve Voticich nad ránem naboural do oplocení domu devětapadesátiletý řidič. Na místě byl mrtvý. "Je možné, že měl zdravotní potíže," dodal Truxa. Obě havárie se vyšetřují.

Před páteční půlnocí podle Truxy zahynul také pětadvacetiletý řidič fordu u Vojtěchova na Mělnicku. Na silnici R7 u sjezdu na Kvíc zahynula žena po čelní srážce dvou osobních aut. Další dvě ženy se těžce zranily, jednu z nich převezl vrtulník do nemocnice v Praze, druhou odvezla do nemocnice sanitka. Dvě další osoby záchranáři převezli na chirurgickou ambulanci ve Slaném, sdělila ČTK mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

Podle Janečkové záchranáři během pátku zasahovali u 20 dopravních nehod v kraji. V podvečer vyjely dva sanitní vozy a vrtulník k Řevničovu na Rakovnicku. Při nehodě byly smrtelně zraněny dvě osoby a další dvě záchranáři převezli do nemocnic.

Navečer se při nehodě na I/3 u odbočky na Konopiště zranilo pět lidí. Jednoho pacienta s těžkým zraněním převezl vrtulník do nemocnice v Praze, další čtyři lidé byli s lehkými až středně těžkými zraněními převezeni sanitními vozy do benešovské nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám