Hlavní obsah

Muž dostal za vraždu své postižené sestry třináct let

Právo, Aleš Pelikán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Ústecký krajský soud ve čtvrtek poslal do vězení na 13,5 roku 54letého muže, který v Prackovicích nad Labem loni před Vánocemi ubil svoji o pět let starší mentálně postiženou sestru. Podle obžaloby jí muž v noci na 23. prosince opilý umlátil pěstmi a židlí zvlášť trýznivým způsobem.

Článek

Obžalovaný před soudem při středečním zahájení soudního líčení odmítl vypovídat. Hrozil mu i výjimečný trest.

Podle svědků, kteří před soudem vypovídali, se obžalovaný rád napil alkoholu. Choval se údajně většinou k lidem v okolí slušně, ve vsi se ale pomalu začalo stávat veřejným tajemstvím, že svou sestru bije.

Ta podle svědků na konci loňského roku vycházela ven málo, rodinné neshody pak vyvrcholily tragédií jen den před začátkem svátků. Jedna ze svědkyň uvedla, že se za ženou přišla podívat, když se neukazovala delší dobu venku. Při její návštěvě měla podlitiny v obličeji, údajně tvrdila, že jen upadla.

Podle obžaloby muž způsobil své sestře vážná poranění. Žena zemřela na následky zranění na místě během několika hodin, příčinou smrti byl šokový stav, který se rozvinul při mnohočetných neošetřených poraněních.

Policisté nalezli tělo ženy až na Štědrý den. Muž ale už den před tím sousedovi řekl, že je jeho sestra mrtvá a sám to jde nahlásit na policii. Soused před soudem uvedl, že si myslel, že zemřela přirozenou smrtí. Když ale vstoupil do bytu, kde dvojice žila, žena tam bezvládně ležela a kolem bylo několik kaluží krve.

Prý svému příteli nabízel, že zavolá policii, nakonec se ale spokojil s tím, že mu obžalovaný řekl, že se převlékne a pojede to sám oznámit. Sousedovi obžalovaný údajně tvrdil, že byl opilý a nic si nepamatuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám