Hlavní obsah

Popelář se u soudu zpovídá ze znásilnění

Právo, pko
Brno

Ze znásilnění se před Krajským soudem v Brně zpovídá 42letý Karel Samek. Ženu na ulici přepadnul a povalil do příkopu v noci v polovině března. Možná ještě horším následkům zabránili náhodní kolemjdoucí, kteří podle státní zástupkyně Samka vyrušili a on utekl.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Policisté přivádějí Karla Samka k soudu.

Článek

„K procházející ženě zepředu přistoupil, chytil ji ruce a tlačil ji do příkopu, kde upadli. Poté ji stáhnul kalhoty a kalhotky a vulgárně se dožadoval pohlavního styku. Když poškozená volala o pomoc, uhodil ji a oběma rukama ji držel za krk,“ prohlásila v obžalobě státní zástupkyně Zuzana Zámoravcová.

Když ženu znehybnil, měl Samek vyděšené oběti strkat prsty do přirození a nakonec měl ženu celou pomočit. V tu chvíli procházelo okolo několik lidí, Samek se podle žalobkyně vyděsil a dal se na útěk. V rozčilení ale na místě nechal svou bundu i s doklady, takže přivolaní policisté měli lehkou práci a muž skončil za několik desítek minut s pouty na rukou.

Obžalovaný, který se živil jako popelář, u soudu tvrdil, že si z osudné noci moc nepamatuje, prý s kamarády celý večer mohutně popíjeli na diskotéce. „Někdo mi tam snad dal cosi do pití, jinak si svoje chování neumím vysvětlit, kdybych byl jen opilý, tak bych to neudělal,“ dušoval se Samek.

„Vím jen, že jsem potkal tu paní, chytil jsem jí, někam jsme spadli a já ji osahával a svlékal. Šlo mi hlavně o kontakt. A jak jsem měl v sobě hodně piv, chtělo se mi na záchod, ale nechtěl jsem jít od ní, tak jsem ji asi pomočil. Je mi to líto, nikdy jsem takovou věc udělat nechtěl,“ tvrdil obžalovaný.

Samek má pestrou trestní minulost a za sexuální delikt byl už dokonce ve vězení. Pokud ho senát v čele s Danou Kancírovou uzná vinným, hrozí mu až dvanáct let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám