Hlavní obsah

Mladíci dopadli muže, který přepadával ženy

Právo, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chrudim

Pětačtyřicetiletého muže z Pardubic, který okrádal a přepadával ženy v Chrudimi, dopadli po posledním přepadení tři mladíci a předali ho přivolané policii. Podle mluvčího chrudimské policie Jiřího Tesaře násilník přepadal na ulici většinou starší ženy, kterým obvykle vytrhl kabelku. Policisté ho nyní obvinili minimálně z osmi přepadení.

Foto: René Chvalina, Právo

Mladíci vyčkali až do příjezdu policie. Ilustrační foto

Článek

„Muž většinou přepadával ženy zezadu, když nesly nákup. V několika případech sebral ženám tašku uloženou v košíku kola. Obviněný ženy v několika případech dojel na kole, anebo je doběhl,“ popsal násilníkovo počínání Tesař.

Poslední případ se stal v úterý kolem jednadvacáté hodiny v ulici Dr. Milady Horákové. „Lupič zezadu přiběhl k devětatřicetileté ženě, která šla s nákupem, držela dvě tašky a pod levou paží peněženku. Zloděj jí peněženku vytrhl, žena začala ihned křičet. Křik uslyšeli tři kamarádi, muži ve věku třiceti, osmadvaceti a sedmadvaceti let, za podezřelým se rozběhli a na sídlišti U Stadionu muže zadrželi a počkali až do příjezdu policie,“ popsal poslední incident policejní mluvčí.

Násilník dokázal zaútočit na ženy v několika případech i třikrát za den. Policejní komisař podal na muže ihned návrh na vzetí do vazby. V případě prokázání viny může násilný zloděj skončit za mřížemi až na deset roků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám