Hlavní obsah

Chlapec se při koupání nabodl na velký hřebík starého mola

– Kroměříž
Novinky, Petr Nový

Hasiči ve středu před jednou hodinou odpoledne pomáhali při záchraně malého chlapce u obce Zářičí na Kroměřížsku. Ten se při koupání nabodl na velký hřebík starého mola. Chlapec si hřebík vrazil do nohy nad kolenem, skončil v péči záchranářů.

Článek

Chlapec se při koupání v přírodním koupališti štěrkového jezera dostal do prostoru starého dřevěného mola.

„Při snaze o skok do vody se po mole rozběhl, v poslední části se mu svezla noha a po pádu do vody se narazil na velký starý hřebík. Sám se nedokázal z nabodnutí dostat a na pomoc museli vyjet záchranáři,“ řekl mluvčí hasičů Ivo Mitáček.

Jako první dorazila posádka záchranné služby, která ale nedokázala zraněného chlapce vytáhnout, ani uvolnit zraněnou nohu. Po příjezdu se dva hasiči dostali do vody a zjistili, že chlapec se nabodl na starý a velký hřebík, který byl součástí mola.

„Hřebík pronikl do chlapce těsně nad kolenem a zasáhl vazy. Hasiči museli nejdříve kus starého mola odsekat, aby se lépe dostali ke zraněnému chlapci. Hřebík se podařilo hasičům následně přeřezat pomocí ruční pilky na železo,“ doplnil Mitáček.

Chlapec byl vytažen na břeh a předán do péče připravených zdravotníků. Po dalším ošetření byl odvezen do nemocnice k další nezbytné péči.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám