Hlavní obsah

Podvodník fingoval smrt matky, dcery a manželky, aby vylákal peníze

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Mimořádný cynismus projevil podle policie 45letý muž z Ostravy, který ve snaze vylákat od důvěřivé známosti peníze nechal postupně zemřít svou manželku, dceru a také matku. Od podvedené ženy se mu během tří let podařilo vylákat více než půl miliónu korun. O případu informovala ve středu ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Foto: Milan Malíček, Právo

Článek

Se čtyřicetiletou ženou se podvodník seznámil v roce 2006 na inzerát. Jen o několik týdnů později si od ní začal půjčovat peníze. Nejdříve vylákal tři tisíce na nákup nářadí, které mu prý bylo odcizeno. Další peníze pak žádal na uhrazení závazků vůči bývalé přítelkyni či na výdaje, spojené s údajnými problémy v zahraničí.

V krátké době "pohřbil" ženu, dceru i matku

„Po těchto záminkách již následovaly další – uhrazení pohřbu manželky podezřelého, která měla zemřít při dopravní nehodě. Dále měl muž potřebovat peníze na uhrazení léčení dcery, která však měla po prodělaném lékařském zákroku v další zemi zemřít. A do třetice měla během pouhých tří měsíců v roce 2008 zemřít také matka podezřelého. I na tento třetí pohřeb si měl muž půjčit od poškozené peníze,“ uvedla mluvčí Holčáková.

Aby mohla důvěřivá žena peníze svému příteli půjčovat, brala si úvěry u různých finančních ústavů. Ty bude muset několik let splácet.

O morální bezohlednosti podezřelého muže svědčí i to, že během známosti s důvěřivou partnerkou se oženil s další, pětačtyřicetiletou ženou.

„Tato dnes již bývalá manželka podezřelého při dopravní nehodě nezemřela. Dále uvedla, že mužem zmíněná dcerka se jim nenarodila, proto dítě zemřít nemohlo,“ dodala mluvčí. Policisté také zjistili, že také matka podezřelého, na jejíž pohřeb peníze vylákal, nezemřela.

Podezřelý muž se zdržoval v zahraničí a kriminalisté si vyžádali spolupráci s Interpolem. „Muž byl zatčen na konci května v Ostravě-Hrabůvce. Příkazy k zatčení na něj vydaly dva soudy. V současnosti se nachází ve vazbě pro podezření z další trestné činnosti,“ uvedla mluvčí s tím, že zatčený muž odmítl vypovídat. Za více než půlmiliónový podvod mu hrozí až osm let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám