Hlavní obsah

Za osvobození manžela dostala Tauchenová podmínku

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Podmínku dostala v úterý u plzeňského soudu 29letá Dagmar Tauchenová, která loni v listopadu přepadla vězeňskou eskortu a osvobodila svého manžela Pavla Tauchena. Samosoudce Josef Prach jí uložil trest 24 měsíců vězení se zkušební dobou tři roky.

Za osvobození manžela dostala Tauchenová podmínku Video: ČTK

 
Článek

Za trestný čin osvobození vězně jí přitom hrozilo až pět let za mřížemi. Úterní rozsudek je pravomocný, žalobce i obhájce se na místě vzdali možnosti se odvolat.

"Podle mého názoru by bylo nepřiměřené uložit obžalované nepodmíněný trest, vzhledem k nízké trestní sazbě od jednoho do pěti let, a také pro její dosavadní bezúhonný život," řekl soudce.

Uprchlé manžele policie dopadla 11. listopadu v Hajanech na Strakonicku. Tauchen si těsně před zatčením vpálil kulku do hlavy, jeho ženu policisté při zákroku postřelili.

Tauchenová se před soudem k přepadení plně doznala. „S manželem jsme nemohli být jeden bez druhého. Když ho zatkli, bylo to, jako když matce odtrhnete od prsu kojící dítě,“ řekla Tauchenová. [celá zpráva]

Foto: Patrik Biskup, Právo

Dagmar Tauchenová před úterním zahájením soudního líčení.

Přepadení podle svých slov naplánovala jako reakci na výsledek soudního jednání, které proběhlo 2. listopadu, kdy Tauchen dostal pět let za vykrádání trezorů pomocí výbušnin.

Anketa

Je podle vás podmíněný trest pro Dagmar Tauchenovou přiměřený?
Ano
19,1 %
Ne, je mírný
79 %
Ne, je přísný
1,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 10381 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám